Ο Jesse Farquharson γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2000 με ρετινοβλάστωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου στο μάτι.
 
Ο Jesse Farquharson γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2000 με ρετινοβλάστωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου στο μάτι, που εκδηλώνεται σε παιδιά συνήθως έως την ηλικία των 5 ετών. Σε ηλικία 4 μηνών ξεκίνησε τη χημειοθεραπεία, σύντομα όμως οι γιατροί διαπίστωσαν τη μετάσταση του καρκίνου στην σπονδυλική του στήλη. Ακολούθησαν μια πειραματική θεραπεία χημειοθεραπείας στο νοσοκομείο Hospital for Sick Children του Τορόντο, για την αντιμετώπιση και των 2 μορφών καρκίνου και τα κατάφεραν, ο μικρός Jesse επιβίωσε. Κατά τη θεραπεία όμως, καταστράφηκε το ανοσοποιητικό του σύστημα. Η μόνη του ελπίδα πια, ήταν η μεταμόσχευση αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων.

Οι γονείς του είχαν προβεί στη φύλαξη των βλαστικών κυττάρων απ’ το ομφαλοπλακουντιακό του αίμα, χωρίς μάλιστα να έχουν κάποιο ιστορικό λευχαιμίας στις οικογένειες τους. Η απόφαση τους όμως αυτή ήταν καθοριστική για το μικρό τους Jesse. Τον Απρίλιο του 2001, πραγματοποιήθηκε η αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων απ’ το ομφαλοπλακουντιακού του αίμα. Μετά από ένα διάστημα παραμονής δύο (2) μηνών στο νοσοκομείο, ο μικρός βγήκε απ’ το νοσοκομείο λίγο πριν απ’ τα γενέθλια του. Σήμερα ο Jesse στην ηλικία των 8 ετών, παραμένει απαλλαγμένος απ’ την ασθένεια ζώντας όπως ένα φυσιολογικό παιδί της ηλικίας του.

πηγή: www.insception.com
 
[Η ιστορία της μικρής Ε.Μ.] [H ιστορία του μικρού Dallas Hextell] [H ιστορία του μικρού Ryan] [Η ιστορία του Jesse] [Θεραπεία απλαστικής αναιμίας] [Μελέτη σε παιδιά με διαβήτη τύπου-1]