Μετά τη γέννηση του o Ryan, παρουσίαζε προβλήματα στην πρόσληψη τροφής, ενώ σύντομα εντοπίστηκε η δυσκολία και στην κινητική του ικανότητα
 
Οι γιατροί εμφανίστηκαν διστακτικά αισιόδοξοι όταν η μητέρα του μικρού Ryan απ’ το Σικάγο τους ανακοίνωσε ότι είχε φυλάξει τα βλαστικά κύτταρα απ’ το ομφαλοπλακουντιακό του αίμα σε ιδιωτική τράπεζα φύλαξης βλαστικών κυττάρων ομφαλοπλακουντιακού αίματος των ΗΠΑ (Cord Blood Registry).

Τα προβλήματα του δίχρονου Ryan ξεκίνησαν νωρίς. Μετά τη γέννηση του, παρουσίαζε προβλήματα στην πρόσληψη τροφής, ενώ σύντομα εντοπίστηκε η δυσκολία και στην κινητική του ικανότητα. Στην ηλικία των 2 ετών, το άνω τμήμα του σώματος του ήταν αδύναμο, ενώ το λεξιλόγιο του περιοριζόταν μόνο σε δύο λέξεις. Οι παιδίατροι πρότειναν στους γονείς ν’ απευθυνθούν σε νευρολόγο, όπως και έγινε. Η γιατρός διέγνωσε ήπια περίπτωση εγκεφαλικής παράλυσης.

Η χρήση των κλασσικών θεραπευτικών εφαρμογών για την αντιμετώπιση των κινητικών και λεκτικών προβλημάτων, δεν προκάλεσε παρά μόνο ελάχιστη βελτίωση στο μικρό Ryan. Καθώς οι γονείς του είχαν φυλάξει τα βλαστικά κύτταρα από το ομφαλοπλακουντιακό του αίμα, στράφηκαν προς την αναζήτηση ιατρού που θα δεχόταν να προχωρήσει στην έγχυση αυτών των κυττάρων στο γιο τους, με την ελπίδα αντιμετώπισης της ασθένειας του. Ο διευθυντής του ιδρύματος εγκεφαλικής παράλυσης στην Ουάσιγκτον, United Cerebral Palsy Foundation, ήταν ανήσυχος ενημερώνοντας τους γονείς, ότι ο γιος τους θα ήταν ο πρώτος στη χώρα που θα δοκίμαζε αυτή τη θεραπευτική εφαρμογή. Το 2005, στο Πανεπιστήμιο του Duke, στη βόρεια Καρολίνα, πραγματοποιήθηκε η έγχυση των βλαστικών κυττάρων ομφαλοπλακουντιακού αίματος, στην κυκλοφορία του Ryan.

Σύντομα μετά τη θεραπεία, η κατάσταση του Ryan παρουσίασε βελτίωση. Σύμφωνα με τους γονείς του, κέρδισε βάρος, ενώ βελτιώθηκε η κινητικότητα των χεριών του. Επιπλέον, μαθαίνει και χρησιμοποιεί καινούριες λέξεις. Η μητέρα του συνεχίζει να καταγράφει τις αλλαγές στη συμπεριφορά και κινητικότητα του γιου της, ώστε να προσφέρει αποδείξεις για τη νέα ανάπτυξη του Ryan, έπειτα απ’ τη θεραπευτική αυτή χρήση.

Στο Πανεπιστήμιο του Duke, βρίσκεται εν εξελίξει κλινική μελέτη για την αυτόλογη χρήση βλαστικών κυττάρων ομφαλοπλακουντιακού αίματος, σε παιδιατρικούς ασθενείς με εγκεφαλική παράλυση. Παρόμοιες μελέτες δρομολογούν και άλλα πανεπιστήμια, όπως τα: UT Health Sciences Centers, Houston, TX; Univ.Georgia.

πηγή: www.cordblood.com
 
[Η ιστορία της μικρής Ε.Μ.] [H ιστορία του μικρού Dallas Hextell] [H ιστορία του μικρού Ryan] [Η ιστορία του Jesse] [Θεραπεία απλαστικής αναιμίας] [Μελέτη σε παιδιά με διαβήτη τύπου-1]